ATI PICCOLO

Višenamenska mašina na električni pogon za transport i branje.

ATI Piccolo je višenamenska mašina za transport i branje voća, uz pomoć koje, istovremeno, do 4 osobe mogu da beru i do 2 osobe mogu da orezuju i održavaju voćku.

Najsavremenija elektronska kontrola ATI Piccolo-a je posebno dizajnirana prema potrebama modernog voćarstva i pogodna je za sve vrste poslova u voćnjaku. Zbog svoje izuzetne pokretljivosti, ATI Piccolo je univerzalni ekspert sa odličnim odnosom cene i performansi.

Pogledajte/Preuzmite brošuru na srpskom

SPECIJALNI PATENTIRANI SISTEM ISTOVARA

ATI je razvio jedinstveni sistem istovaranja punih paleta sa mašine na tlo. Paleta se istovara lagano, bez velikih potresa, čime se postiže minimalno oštećenje voća. Ovaj sistem se može koristiti čak i u strmim područjima.

UGAO PODEŠAVANJA PLATFORME I PRAVAC VOŽNJE

Podešavanjem položaja platforme mašine, radna platforma se može adaptirati prema pravcu vožnje. Nagib platforme može biti do 25%. Takođe, mogu se koristiti i rukohvati radi podešavanja gradijenta položaja (ugla nagiba mašine) do 15%.

AKUMULATORI: PUNJENJE I ZAMENA

ATI Piccolo je opremljen Lead-gel akumulatorima kojima nije potrebno posebno održavanje. Vreme korišćenja akumulatora je približno 8 sati u zavisnosti od vrste operacije mašine. Dva dodatna akumulatora/baterije mogu biti dostavljena na zahtev.

Akumulatori su dizajnirani tako da mogu veoma brzo da se zamene u toku rada, kako bi se izbeglo gubljenje vremena u sezoni berbe. Kada je potrebno koristiti ATI Piccolo neprekidno više sati, akumulatori se mogu veoma lako zameniti tako što se otkačinje kabl koji je spojen sa kontrolnom jedinicom, a zatim se akumulator vadi iz kućišta i priključuje na punjač.

UPRAVLJANJE

ATI Piccolo se jednostavno upravlja pomeranjem džojstika na kontrolnoj tabli. Kontrolna tabla je dizajnirana tako da radnik provodi najviše svog vremena na radovima u voćnjaku, a najmanje vremena na kontroli i upravljanju mašine. Mašina automatski usporava kada se džojstik otpusti. Opcija tajmera na kontrolnoj tabli omogućava programiranje kratkotrajne automatizovane vožnje određene brzine.

TRANSPORT MAŠINE

ATI Piccolo se može trans- portovati uz pomoć viljuškara ili na traktorskoj prikolici.

MERDEVINE

Voće sa najviših grana se može lako i udobno brati uz pomoć merdevina, koje se lako montiraju na platformu mašine.

MESTO ZA ODLAGANJE PRAZNIH GAJBI

Na nosaču za prazne gajbe moguće je postaviti i nositi 2 prazne gajbe za voće, što dodatno ubrzava rad u voćnjaku.

RADNA PLATFORMA

Radna platforma za jednu osobu se može koristiti za orezivanje i sve poslove oko održavanja drveća tokom cele godine. Ona se lako montira na platformu mašine. Rukohvati se mogu raširiti, tako da voće na nižim granama ostaje neoštećeno, a položaj radnika na platformi je ergonomičniji.

 

PREDNOSTI MAŠINE ATI PICCOLO

Ušteda vremena

  • ATI Piccolo je idealan za 4 – 5 osoba: 2 osobe vrše poslove sa merdevina dok 2 - 3 osobe mogu raditi na tlu.
  • Voće može biti brano istovremeno sa viših i nižih grana.
  • Svi berači su u svakom momentu u neposrednoj blizini palete, dakle nema dodatnog opterećenja u vidu nošenja voća od drveta do palete.
  • ATI Piccolo može da nosi 2 prazne palete na posebnim nosačima, tako da radnici mogu da neometano rade nekoliko sati u kontinuitetu.
  • Uz korišćenje merdevina, branje voća postaje mnogo fleksibilnije – istovremeno se može brati voće sa viših i nižih grana, a u slučaju da je voće sa viših grana već obrano, merdevine se veoma lako skidaju.<
  • Zahvaljujući svom dizajnu, akumulatori se veoma lako skidaju i zamenjuju novim, te je mašina uvek spremna za upotrebu.

SMANJENJE OPTEREĆENJA RADA

  • Radnici ne moraju da nose merdevine ni palete.
  • Mašina se veoma lako transportuje uz pomoć hidraulike traktora, na prikolici ili pomoću viljuškara.

MOGUĆNOSTI