O NAMA

ATI GmbH (Advanced Technology International) formiran je od strane tima stručnjaka, koji su upoznati sa izazovima sa kojima se suočavaju voćari kao i potrebom da se poveća efikasnost rada i smanji količina izgubljenog voća. Naše sedište se nalazi u u Volerau, Švajcarskoj i u Insbruku, u Austriji.

Radimo sa poljoprivrednicima kako bismo pronašli kreativna rešenja da podržimo proizvodnju zdrave hrane za celu populaciju. Poljoprivreda mora biti u skladu sa okruženjem, kako bi se garantovala održiva budućnost za našu planetu. ATI misija je da stvorimo tehnologiju koja doprinosi održivoj poljoprivredi.

Pridajemo veliku važnost zaštiti životne sredine i korišćenju tehnologije koja je ekološka. Iz tog razloga radimo na razvoju alternativnih rešenja i poboljšanju postojeće tehnologije. Smatramo da je vreme zrelo za promene. Kako se korišćenje hibridnih i električnih vozila značajno povećava iz godine u godinu, nailazimo na sve veći stepen prihvatanja i pozitivnog stava ka vozilima na električni pogon.

ATI sarađuje sa partnerima iz industrijske proizvodnje kako bi bilo omogućeno snabdevanje tržišta širom sveta širokim spektrom ponude poljoprivrednih mašina na električni pogon.

ATI – MISIJA

Trenutna globalna ekonomska kriza i sveprisutna pažnja na klimatske promene stvorili su do sada neviđen bum potražnje hibridnih i električnih vozila i poljoprivredne mehanizacije.

Svi veći proizvođači mašina i opreme proširili su svoju ponudu ekološkim vozilima i mašinama, i reklamiraju ove nove modele usled sve većeg rasta javnog interesa.

Ovakve nove alternativne mašine postaju sve popularnije i njihov razvoj je ubrzan zbog velikih povećanja cene konvencionalnih goriva i ekoloških katastrofa koje su se dogodile tokom ekspanzije svetske proizvodnje fosilnih goriva.

Inženjeri i proizvođači električnih vozila i poljoprivrednih mašina moraju da obrate pažnju na rastuću potražnju, očekivanja javnosti i politiku, s obzirom na to da je ovaj sektor jedan od najvećih zagađivača vazduha kroz emisiju ugljenika, klimatskih promena i potrošnji globalnih energetskih resursa. U mnogim zemljama, potrošnja energije u ovom sektoru predstavlja ozbiljan izazov za balans platnog bilansa i energetske bezbednosti. Tehnički programeri i proizvođači su izloženi masovnom tehnološkom, inovativnom i političkom pritisku da se kreću napred.

Očigledno je da postepeno poboljšanje utvrđenih tehnologija, koncepata i procesa neće biti u stanju da drastično poveća efikasnost na duže staze, te su revlucionarne tehnološke inovacije hitno potrebne.

Alternativni koncepti sagorevanja goriva će postepeno zameniti postojeće kombinacije benzinskih i dizel motora kao i goriva. ATI ima za cilj da razvije nove koncepte koji će stvoriti nove standarde u proizvodnji vozila sa niskom potrošnjom energije i niskom emisijom štetnih gasova.

Hibridna vozila i mašine koje ulaze na tržište inspirišu razvoj novih motora koji kombinuju nove i efikasne koncepte. Kompletna konverzija će u ovoj novoj generaciji motora zahtevati pomake u tehnologiji proizvodnje akumulatora, elektronike i tehnologije prenosa snage.

Kako ove inovacije u tehnologiji motora nastaju, one će postići još impresivnije smanjenje potrošnje energije, emisije štetnih gasova i buke; poboljšanja koja se ne mogu postići konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.